Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твБългарската енергетика се нуждае и

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твБългарската енергетика се нуждае и
Коментари Харесай

Икономист за новите цени на топлото: Виновните за безхаберието в енергетиката трябва да се посочат с пръст

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Българската енергетика се нуждае и от познаване на задкулисието, тъй като и то е значимо. Защото в случай че погледнете огромните пробиви в енергетиката и това, което подвига цените е от една страната страната, която поддържа ппредприятия като хранилка на избрани хора, от друга старана са синдикатите, които извиват ръцете на държавното управление. Всичко това събрано на едно място значи, че въглищната централа е нещо, което е нерентабилно, непродуктивно и рано или късно това, което се случва сега, трябваше да се случи. А точно повдигане цената на газа и топлото. 

Това разяснява в ефира на Нова тв икономистът Любомир Дацов. 

Т.е. всичко това се дължи на управническо безхаберие и дълго време липса на решение, събиране на ползи в тази област и в добавка - към 80% от останалата енергетика, новоизградените мощности са отново свързани лица. Т.е. това, което се случи през 2012 година с закрепените цени за години напред, води до една огромна добавка към днешна дата. Вероятно това няма да е единственото повдигане на цените на топлото. Ако имаше нова нуклеарна централа, построена в точния момент, обстановката щеше да наподобява по различен метод, уточни той.

Някои хора заслежават да им се удари обществена плесница, поради това, което се случва сега, тъй като първо, че не са си свършили работата, а второ и са крали. Казвам го, тъй като и аз като множеството хора, като ни дойдат сметките, не можем да не бъдем гневни, поради всичко това, което се случва. И е хубаво да посочваме с пръст отговорните хора, безапелационен е той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР